Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Που και πως μπορείς να βοηθηθείς όταν χρειάζεται να μιλήσεις;



Ως εξειδικευμένη Επιστημονική Ομάδα στον τομέα της Πρόγνωσης-Διάγνωσης-Αντιμετώπισης των Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας-Υπερκινητικότητας-Παρορμητικότητας-Διάσπασης Προσοχής-ΔΕΠΥ, το dyagnosis σε συνεργασία με «Το Δέντρο της Ζωής» έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από σχολικές και κοινωνικές συμπεριφορές τα τελευταία 18 χρόνια και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία με περισσότερα από 8.000 παιδιά και τις οικογένειες τους και αυξάνεται. Αν και πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει να μάθουν για εμάς λόγω των αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων που έχουν δει με τις εξατομικευμένες μεθόδους που παρέχουμε στην αντιμετώπιση, προσφέρουμε επίσης και ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών. Μία από τις υπηρεσίες που είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι να συστήσουμε είναι η Εξατομικευμένη Μέθοδος Αντιμετώπισης των Μαθησιακών Δυσκολιών κατά την περίοδο του σχολικού έτους.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
Αδυναμία συγκέντρωσης και προβλήματα μνήμης
Αδυναμία επίλυσης προβλημάτων
Μειωμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
Μεγαλύτερη δυσκολία προσαρμογής και προβλήματα συμπεριφοράς

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
Απαραίτητη η πρώιμη ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών και η έγκαιρη παρέμβασή
Αποδοχή της κατάστασης
Ενθάρρυνση
Τόνωση αυτοπεποίθησης και αυτοεικόνας
Αποφυγή αρνητικών και υποτιμητικών φράσεων
Επιβράβευση προσπαθειών

ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
Αισθητή πρόοδος των μαθητών
Ισότητα στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και επιλογές
Ομαλή ψυχοκοινωνική ένταξη
Κατάκτηση του μηχανισμού ανάγνωσης και γραφής
Απόκτηση λεξιλογίου και κατανόηση κειμένων
Σχολικό διάβασμα χωρίς παράλληλη στήριξη

Πώς λειτουργεί?
Οι συνεδρίες γίνονται ατομικά. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, ο θεραπευτής βεβαιώνεται ότι το παιδί νιώθει άνεση και ασφάλεια, και στη συνέχεια θέτει μερικές ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό του, και την τρέχουσα κατάσταση. Οι μελλοντικές συνεδρίες επικεντρώνονται σε διάφορες πτυχές του προβλήματος του παιδιού, και δύναται να σπάσουν το πρόβλημα σε διαχειρίσιμα μέρη εφαρμόζοντας πρακτικές λύσεις ή στρατηγικές για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και τη βελτίωση της κατάστασης του παιδιού.
Πόσες συνεδρίες συνιστώνται;
Ο αριθμός των συνεδριών θα καθοριστεί από το θεραπευτή. Η συνεδρία διαρκεί συνήθως 30 ή 60 λεπτά.
Στο «Δέντρο της Ζωής», μπορούμε να βοηθήσουμε το αγαπημένο σου παιδί που υποφέρει από θέματα συμπεριφοράς ΔΕΠΥ και μαθησιακών δυσκολιών. Εάν είσαι έτοιμος να βοηθήσεις το αγαπημένο σου πρόσωπο, κάλεσε μας στο 2313 031 837 Θεσσαλονίκη και 23720 22224 Χαλκιδική, ή κάντε κλικ στο dyagnosis
Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!
Είμαστε στην διάθεση σου
Η Επιστημονική Ομάδα του dyagnosis