Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την Ακαδημία των Πολιτών Ν. ΜουδανιώνΜυτιλήνη, 15/11/2011

Δελτίο τύπου

Θέμα: «Προκήρυξη Ακαδημίας των Πολιτών Νέων Μουδανιών»Η Ακαδημία των Πολιτών (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία - ISO 9001) μετά την επιτυχημένη διοργάνωση Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων σε Μυτιλήνη, Βόλο και Λάρισα με 2.000 συμμετοχές σπουδαστών προκηρύσσει Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στα Νέα Μουδανιά για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμα για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι ένα Πανεπιστήμιο για όλους. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ανεξαιρέτως ηλικίας (άνω των 18), φύλου, εκπαίδευσης, θρησκείας κλπ.

Το συνολικό πρόγραμμα της Ακαδημίας των Πολιτών είναι τετραετές και περιλαμβάνει θεματικές ενότητες, όπως Ψυχολογία, Ιατρική, Κοινωνιολογία, Ιστορία, Τέχνη, Συμβουλευτική, Φυσική, Ομάδες Ψυχοθεραπείας, Θρησκεία, Πολιτισμός, Έρευνα, Πολιτικές & Οικονομικές Επιστήμες. Το κάθε ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών με εξάμηνη διάρκεια (α κύκλος Ψυχολογία & β κύκλος Προληπτική Ιατρική). Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18:00-21:00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί.  

Οι εγγραφές για την Ακαδημία των Πολιτών Νέων Μουδανιών για το α’ κύκλο σπουδών του πρώτου ακαδημαϊκού έτους ξεκινούν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 και λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2012.  Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν μία ιδιόχειρη αίτηση στο academy@aigaion.org.

Ο εκάστοτε σπουδαστής  θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 50 € ανά εξάμηνο. Μετά το πέρας του κάθε κύκλου σπουδών η Ακαδημία των Πολιτών παρέχει Βεβαίωση Παρακολούθησης στους σπουδαστές, που δεν έχουν ξεπεράσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο απουσιών (3 εβδομαδιαίες συναντήσεις).Ενδεικτικές θεματικές ενότητες α’ κύκλου με θέμα Ψυχολογία:o       Νευρώσεις και ψυχώσεις στη σύγχρονη εποχή

o       Αυτοεκτίμηση και κατάθλιψη

o       Αυτισμός και Αναπτυξιακές Διαταραχές

o       Σεξουαλική ανάπτυξη και σεξουαλικές διαταραχές

o       Προσωποκεντρική συμβουλευτική

o       Το περιβάλλον και οι ψυχολογικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας

o       Θάνατος και θρήνος στην ζωή των παιδιών   

o       Κοινωνία και ψυχική υγεία παιδιών και των οικογενειών τους

o       Σχέσεις ζευγαριών- διαζύγιοΕνδεικτικές θεματικές ενότητες β’ κύκλου με θέμα Προληπτική Ιατρική:

o       Πρόληψη και θεραπεία καρκίνου

o       Καρδιακά νοσήματα

o       Εξωσωματική γονιμοποίηση

o       Πλαστική χειρουργική

o       ΔιαβήτηςΕπικοινωνία – Γραμματεία

Η γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών  παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στους ενδιαφερομένους καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου στην τηλεφωνική γραμμή 2251054739 και στα κάτωθι ηλεκτρονικά μέσα:

E-mail: academy@aigaion.org

facebook: Ακαδημία Πολιτών Νέων Μουδανιών
Ακαδημία των Πολιτών