Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

10 πράγματα που οι #Δυσλεξικοί ευχόμαστε να ακουστούν για τη #Δυσλεξία



Πολλές φορές οι Δυσλεξικοί έχουν την ετικέτα του ανόητου και αδιάφορου ανθρώπου. Φυσικά αυτό δεν ισχύει! Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα επιλέγω να μοιραστώ αυτά τα 10 πράγματα, τα οποία οι Δυσλεξικοί ευχόμαστε να ακουστούν για τη Δυσλεξία. 
1. Έχουμε πολλές προκλήσεις ζωής. Βλέπουμε τον κόσμο με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Επικοινωνούμε διαφορετικά. Επίσης, δυσκολευόμαστε να οργανώσουμε το χώρο μας, τον χρόνο μας και τις υποχρεώσεις μας!
2. Η Δυσλεξία μας, δεν σχετίζεται με χαμηλή νοημοσύνη. Είναι μόνο μια μοναδική και παραγωγική νοοτροπία. Μαθαίνουμε με διαφορετικό τρόπο από ό, τι άλλα μυαλά.
3. Έχουμε πρόβλημα στην ανάγνωση μεγάλων λέξεων. Ως αποτέλεσμα, η ανάγνωση είναι αργή και με λάθη. Μπορεί να συλλαβίζουμε.
4. Συμπεριφερόμαστε λίγο παράξενα. Επειδή βλέπουμε τόσες πολλές διαφορετικές προοπτικές ταυτόχρονα, μπορεί να μην καταφέρουμε να γίνουμε κατανοητοί. Μερικές φορές βγαίνουμε με περίεργες ιδέες και δεν έχουμε την ικανότητα να ελέγξουμε αν οι σκέψεις μας είναι κατάλληλες για συνομιλία. Μερικές φορές δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε ανίκανοι, επειδή συχνά δεν γνωρίζουμε τους κοινωνικούς κανόνες.
5. Αντιμετωπίστε τις μαθησιακές μας δυσκολίες-Δυσλεξία σαν δώρο. Όπως κάθε άνθρωπος, έχουμε τις δικές μας αδυναμίες, αλλά και πολλές δυνατότητες. Έχουμε μεγάλες δεξιότητες στον τρόπο σκέψης στους τομείς της λογικής, της φαντασίας και της ισχυρής ικανότητας να βλέπουμε ιδέες με την προοπτική "μεγάλης εικόνας".
6. Η προσωπικότητά μας τείνει να είναι πιο περίεργη, δημιουργική και διαισθητική από το μέσο όρο, επειδή δεν περιοριζόμαστε από τους νόμους της φυσικής, της μαθηματικής λογικής ή το αδύνατο.
7. Κληρονομήσαμε την Δυσλεξία από μια θεία ή έναν γονέα ή παππού με δυσλεξία. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το DCD2 φαίνεται να είναι γονίδιο δυσλεξίας.
8. Έχουμε συχνά χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Είμαστε εξίσου έξυπνοι με τους υπόλοιπους. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι «άλλοι» άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν πολύ πιο εύκολα από όσο μπορούμε. Έτσι, αισθανόμαστε χαζοί σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους.
9. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ότι έχουμε δυσλεξία. Υπάρχει περίπτωση να μην διαγνωστούμε μέχρι την ενηλικίωση. Δυστυχώς, οι άνθρωποι σαν εμάς, με αδιάγνωστη δυσλεξία συχνά χαρακτηρίζονται ως ηλίθιοι ή αργοί.
10. Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρα μας, συχνά λόγω της δυσλεξίας μας. Υπάρχουν πολλοί διάσημοι άνθρωποι με δυσλεξία, όπως ο Leonardo DaVinci, ο Tommy Hilfiger, ο Andy Warhol, ο Pablo Picasso και πολλοί άλλοι

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για όλους εμάς που έχουμε Δυσλεξία, #Μαθησιακές Δυσκολίες, #Υπερκινητικότητα, #Διάσπαση Προσοχής (#ΔΕΠΥ), είναι να προσπαθήσετε να καταλάβετε περισσότερα για την πρόκληση της ζωής μας, που ονομάζεται δυσλεξία.

Ελπίζω πραγματικά αυτή η ανάρτηση να σε βοήθησε να μάθεις περισσότερα για τους ανθρώπους με δυσλεξία και να σε ενθάρρυνα, με τέτοιο τρόπο, ώστε, να δείξεις την #αγάπη και την #υποστήριξη σου περισσότερο από ποτέ.
Πρότεινε το #dyagnosis για πρόγνωση των μαθησιακών δυσκολιών. Νιώσε ελεύθερα και επικοινώνησε μαζί μας για τις απορίες σου ή ότι σε απασχολεί!