Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Παραδέξου το: Είσαι υπέροχος!!! 12 λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι υπερήφανος που έχεις #Διάσπαση Προσοχής-#Υπερκινητικότητα-#Μαθησιακές Δυσκολίες (#ΔΕΠΥ) #ADD



Από την Γ Δημοτικού γνωρίζεις ότι είσαι διαφορετικός όταν τη μια στιγμή κοιτάς έξω από το παράθυρο και ξεχνιέσαι στην θέα του δρόμου και την επόμενη στιγμή ζωγραφίζεις ένα περίπλοκο σχέδιο στο τετράδιο σου. Οι δάσκαλοι δεν ήξεραν πώς να σε χειριστούν, παρόλο που αυτοί είπαν στη μητέρα σου: «Έχει τόσες πολλές δυνατότητες, αρκεί να συγκεντρωθεί σε αυτά που λέμε και κάνουμε μέσα στην τάξη».
Λοιπόν, ήρθε η ώρα να βελτιώσεις τη σχέση σου με την ΔΕΠΥ. Σε έχει στοιχειώσει για αρκετό καιρό. Έχει δοθεί τόσο μεγάλη σημασία στο πόσο τρομερό είναι να έχεις μαθησιακές δυσκολίες, που ξέχασες πόσο σπουδαίο είναι να έχεις αυτές τις ΥπερΔυνάμεις  που έρχονται μαζί τους.
Ναι είναι αλήθεια! Κάθε χαρακτηριστικό έχει θετική και αρνητική πλευρά. Αφού διαγνωστείς με ΔΕΠΥ, μπορείς να σκεφτείς μόνο αυτά που πάνε στραβά με σένα. Οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί είναι καταστροφικοί για όλους, ιδιαίτερα για αυτόν που γίνεται δέκτης των χαρακτηρισμών αυτών. "Αυτό προκαλεί συναισθήματα ντροπής, φόβου και χαμηλής αυτοπεποίθησης", σύμφωνα με την #Xystrou M. 2017.
Στο #dyagnosis γνωρίζουμε τις υπερ-δυνάμεις σου και μπορούμε να σε βοηθήσουμε να τις αναγνωρίσεις.

1.     Βλέπεις αυτά που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν. Βλέπεις περισσότερα!

 Η δημιουργική σου οπτική σου δίνει την όραση με ακτίνες Χ να βλέπεις πέρα από την επιφάνεια. Όταν κάποιοι βλέπουν τις σταγόνες βροχής, εσύ βλέπεις τους αστείους ανακλαστικούς κύκλους να χορεύουν στο παράθυρό σου

2. Είσαι πρωταθλητής στην διεκπεραίωση πολλών δραστηριοτήτων ταυτόχρονα.

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μόνο ένα πράγμα τη φορά. Ευτυχώς όχι εσύ! Είσαι ένας super-task master. Ίσως να έχεις τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών που εκτελούνται ταυτόχρονα ή δύο κινητά τηλέφωνα και ένα σταθερό τηλέφωνο την ίδια στιγμή. Κανένα πρόβλημα για σένα! 
3. Σκέφτεσαι βαθύτερα από ότι ο μέσος όρος των ανθρώπων. Οι συνομιλίες σου δεν είναι ποτέ βαρετές και κουραστικές!

4. Είσαι καλλιτέχνης, ηθοποιός, συγγραφέας, ειδικός μάρκετινγκ, σεφ, έμπορος της Wall Street, μουσικός ή σκηνοθέτης. Είσαι ένας κωμικός, ένας κομμωτής, ή ένας υδραυλικός. Ίσως εργάζεσαι για την Google. Ποιος άλλος θα μπορούσε να κατανοήσει την λεπτομερή πορεία των αλγορίθμων και της κωδικοποίησης; Ο κόσμος σε χρειάζεται.

5. Όταν βρεις κάτι που σ’ αρέσει, το κάνεις με πάθος!

6.Η αλλαγή δεν σε τρομάζει.

Στην πραγματικότητα σου αρέσει. Την επιζητάς! Είσαι ευέλικτος και αφήνεις τα πράγματα να σε οδηγήσουν. Παίρνεις ρίσκα που σε οδηγούν σε καινούριες καταστάσεις χωρίς να ανησυχείς. Εξάλλου αν δεν αποδώσει, θα δοκιμάσεις κάτι άλλο.

7. Σκέφτεσαι out-of-the-box.

Έχεις καινοτόμες ιδέες που οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν θα σκεφτούν. Ευφυείς ιδέες πετούν στον εγκέφαλο σου όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

8.  Η εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ που έχεις, σε κρατά αισιόδοξο.

9. Αντέχεις! Δεν σταματάς ποτέ μέχρι να πετύχεις το στόχο σου!

10. Αποδίδεις εξαιρετικά υπό πίεση.

Στην πραγματικότητα, αποδίδεις ακόμη καλύτερα υπό πίεση. Μπορείς να παραμείνεις ξύπνιος όλη τη νύχτα προετοιμάζοντας μια εντυπωσιακή παρουσίαση και να την παραδώσεις την επόμενη μέρα με μια αξέχαστη επίδοση Όσκαρ.

11. Έχεις φωτογραφική μνήμη. Ο εγκέφαλος σου αρχειοθετεί μνήμες από τότε που ήσουν δύο χρονών.

12. Είσαι απολύτως αξιαγάπητος.

Ποιος είπε ότι είναι τόσο τρομερό να έχεις ΔΕΠΥ-ADD; Δεν είναι καιρός να αρχίσεις να αγαπάς τα δώρα της ΔΕΠΥ;
Παραδέξου το: Είσαι υπέροχος!!!

http://www.dyagnosis.gr/