Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή μας αφορά

    

                         Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος.
                         Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο, σκιαγράφησε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα: Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή. Είπε, μεταξύ άλλων: « Καταναλωτές είμαστε όλοι! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική μονάδα, η οποία επηρεάζει, αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική οικονομική απόφαση. Ο καταναλωτής είναι η μόνη σημαίνουσα οικονομική μονάδα, η οποία δεν είναι αποτελεσματικά οργανωμένη και της οποίας οι απόψεις δεν ακούγονται.»
                         Η 15η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή) είναι ημέρα προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας του καταναλωτή. Είναι μια ημέρα που αφορά αδιακρίτως όλους μας, γιατί όλοι είμαστε καταναλωτές ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής δυνατότητας.
                         Η σημερινή παγκόσμια ημέρα Καταναλωτή συνοδεύεται στη χώρα μας από νέες αυξήσεις και νέα ρεκόρ στις τιμές των προϊόντων. Είναι γεγονός ότι οι έλληνες καταναλωτές αδυνατούν πλέον να διαχειριστούν οικονομικά τη συνεχή ανοδική τάση των τιμών, κάτι που ήδη αποτυπώνεται στη μεγάλη πτώση της καταναλωτικής ζήτησης.
                          Στην εποχή της ανάπτυξης και της τεχνολογίας, όπου η ανάγνωση είναι το ορόσημο της εκπαίδευσης και η αναγκαία προϋπόθεση για επιτυχημένη καριέρα, κάθε απόκλιση από τα ιδανικά κοινωνικά στερεότυπα του απόλυτα υγιούς ατόμου, συχνά γίνεται αιτία για απόρριψη και αποκλεισμό από την πλειονότητα των κοινωνικών ενασχολήσεων. Οι δυσλεξικοί έχουν περιορισμένες επιλογές και μικρές πιθανότητες στο να συμμετέχουν στις κοινωνικές ενασχολήσεις της κοινότητας στην οποία ανήκουν, καθώς επίσης και περιορισμένη κοινωνική συμπεριφορά. Πολύ πιθανόν οι ανάγκες των δυσλεξικών να αγνοούνται και τα άτομα να στερούνται της υποστήριξης που χρήζουν

Και επειδή η Εκπαίδευση είναι το κλειδί της επιτυχίας και η πρωταρχική οδός για την πρόοδο,

 Ζητήστε έως και την 20η Μαρτίου,  εξέταση με μειωμένη τιμή για τα παιδιά μας από τα ιδιωτικά κέντρα διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών. Απευθυνθήτε στους αρμόδιους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου και διεκδικήστε τα αυτονόητα. Έγκυρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση.